Het bestuur van wsv OLAT wenst al haar leden en deelnemers aan onze verschillende wandeltochten een goed, gezond en wandelrijk 2025 toe.

Graaf van Hornepad, 6e druk 2021

OverzichtGvH3a 150Het Graaf van Hornepad voert u rondom Weert door een zeer afwisselend landschap. U doorkruist veel mooie natuurgebieden, wandelt langs akkers en weiden en door verschillende kerkdorpen en brengt ook nog een bezoek aan mooie stukjes natuur in Nederweert en net over de grens in België.

Route

Na de start bij het station wandelt u via de Graswinkel en de veldwegen rondom de Moeselpeel naar de natte natuur van de Krang. Via Swartbroek komt u in het natuurgebied Ellburg met de weer meanderende Tungelroyse Beek en de herrezen Eller Schans. Hierna voert de route u door het pas in 2019-2020 “gerenoveerde” Heijkersbroek. Na een bezoek aan Tungelroy maakt u kennis met de Tungeler Wallen met zijn zandwallen en zandverstuivingen. De volgende etappeplaats is Stramproy die u via het natuurgebied Areven bereikt.

Front GvHpad 150

Grensoverschrijdend

Het Graaf van Hornepad steekt hierna de grens over voor een wandeling door het Grootbroek en langs de Aa. Het Vosseven en de Stramproyse heide met zijn dennenbossen is even een afwisseling voordat u weer kennis maakt met de natte natuur in het Wijfelterbroek en daarna in de Smeetshof als u voor de tweede keer de grens overwipt. Terug in Nederland voert het wandelpad u eerst door de Laurabossen en daarna langs Cross-moor naar de bossen bij Altweerterheide.

IJzeren man

Na het oversteken van de Diesterbaan komt u via de Natuurcamping in het grote natuurgebied van de IJzeren Man. Een grote lus voert u dwars door de bossen en langs de mooie vennen waarna u uiteindelijk bij de IJzeren Man komt, de grootste plas in het Weerter gebied. Het Graaf van Hornepad gaat dan over de Kazernelaan even terug richting station, maar buigt al snel weer af om over de spoorbrug de Zuid- Willernsvaart over te steken. Langs de Boshover Schans loopt u verder over Oud-Boshoven naar de Boshoverheide met zijn unieke grafveld, het grootste in zijn soort van West-Europa.

Hierna volgen de dennenbossen en zandverstuivingen van de Weerter Bergen tot u uiteindelijk de A2 bereikt. Aan de overzijde (u bent dan in Nederweert) maakt u in de uitgestrekte Weerterbos opnieuw kennis met een mooi stuk natte natuur en bereikt in het kerkdorp Laar weer de bewoonde wereld. In de laatste etappe maakt u kennis met de nieuwe wijk de Molenakker en langs het voormalige kasteel van de Graaf van Horne en de monumentale St. Martinus-kerk komt u weer bij het station.

 

 

Wijzigingenblad

In de loop van de tijd kan het gebeuren dat zich omstandigheden voordoen die een aanpassing van de route noodzakelijk maken. In het veld wordt dan zo snel mogelijk gereageerd door de bewegwijzering aan te passen.

De beschrijving van het boekje, 6e druk 2021, houden we door middel van een wijzigingenblad actueel. Kijk dus voor dat je gaat lopen op de site en zoek even naar het wijzigenblad. Je kunt het ophalen uit het downloadvak hieronder.

Stempelbrief

Klik op de knop hieronder voor een lege stempelbrief. Als je deze brief mee neemt, kun je op de daarvoor bestemde plaatsen laten stempelen. Zodra alle stempels gezet zijn, kan de stempelbrief ingezonden worden en zal tegen betaling een oorkonde verzonden worden. Je kunt het ophalen uit het downloadvak hieronder.

Graaf van Hornepad wandelgids

Om de wandelgids van het OLAT Graaf van Hornepad te bestellen, klik dan hier.
U wordt dan doorgestuurd naar onze OLAT Boetiek waar u de wandelgids kunt bestellen.